Waterbouwwerken

Wij hebben heel wat ervaring opgebouwd in waterbouwwerken. De werken aan waterwegen voeren we doorgaans uit in opdracht van lokale overheden zoals een gemeentebestuur of een provinciebestuur, maar we krijgen ook wel eens vragen van studiebureaus of particuliere klanten.

Aanleg en onderhoud waterwegen

De ervaring van onze mensen werd reeds ingezet voor het ruimen van sloten, het verstevigen van oevers d.m.v. het plaatsen van betuiningen of schanskorven, het aanleggen van een retentiebekkens en wadi’s, we installeren waterbouwkundige constructies zoals overstortconstructies, terugslagkleppen, vistrappen, we baggeren het slib uit de waterlopen en voeren dit af naar erkende stortplaatsen.

Van natuurgebied tot openbaar domein

Wij voeren waterbouwwerken uit in natuurgebieden door grachten te maaien en te ruimen. Voor deze waterbouwwerken beschikken we over aangepast materiaal, waarbij we de druk op de bodem minimaal houden om de natuur maximaal te beschermen.

Het bestrijden van exoten behoord ook tot de onderdelen van de afdeling waterbouwwerken. Hierbij worden niet inheemse beplantingen verwijderd zodat deze niet de overhand kunnen nemen. Een bekend voorbeeld hiervan is de Japanse duizendknoop.

Informeer zeker bij Firma Boden als u op zoek bent naar een partner voor het vakkundig uitvoeren van al uw waterbouwwerken!

Sterk in grond- en wegenwerk!

Vertel ons uw project en we geven u graag een gepaste offerte.
BODEN Grondwerken